Nieuws

Wat kunnen klimaatinstallaties betekenen voor hooikoorts.

U zal het misschien al gemerkt hebben, de pollen zijn weer in de lucht. De lente is in aantocht en helaas duiken dan bij veel mensen de hooikoortsklachten op. Zo’n één op de vijf Nederlanders hebben last van hooikoorts. De pollen en het stuifmeel in de lucht heeft ook gevolg op het binnenklimaat bij u op kantoor. Maar wist u dat een klimaatinstallatie met goede filters binnen de hooikoortsklachten flink kan verminderen?

Tegenwoordig meer last van hooikoorts dan vroeger

Door de zachte winter is de bloeiperiode van grassen, bomen, struiken en planten vervroegd. Dit heeft gevolg dat pollen en stuifmeel veel eerder door de lucht stuiven. De hooikoortsklachten treden daardoor eerder en langer op. Daarnaast zorgt het droge weer van de afgelopen periode ervoor dat de pollen langer in de lucht blijven circuleren. Het daaruit voortkomende gehoest en geproest is geen pretje voor hooikoortspatiënten.

Ventilatie alleen is niet genoeg voor een goede luchtkwaliteit.

Inmiddels zijn steeds meer mensen ervan bewust dat ventilatie belangrijk is voor een goede binnenluchtkwaliteit. Dit verbetert aantoonbaar de gezondheid en het welzijn van werknemers en verhoogt het werkcomfort. Maar om de hooikoorts allergische reacties te verminderen is het nodig dat niet alleen wordt geventileerd maar ook de pollen uit de lucht worden gefilterd.

Filter uw binnenklimaat

Een ruimte ventileren door het openen van ramen is voor hooikoortspatiënten niet de ideale oplossing. De pollen komen namelijk via deze weg heel gemakkelijk de ruimte binnen en zorgen voor toename van allergische reacties. Een luchtreinigingssysteem met de juiste filters zorgt voor een nieuwe toevoer van schone lucht in de binnenruimte. Zo wordt de vuile lucht naar de filter geleid en daar gezuiverd. Het is dan ook goed om te kiezen voor een professionele luchtreiniger die een hoogwaardige filtratie biedt op:

  • Fijnstoffen
  • Virussen
  • Allergenen
  • Pollen
  • En andere vuile stoffen

Plan op tijd een onderhoudsbeurt

De lente moet officieel nog beginnen en de hooikoortsverschijnselen zijn nog niet zo hevig als in de late lente en de zomer, toch is het belangrijk om aandacht te schenken aan uw binnenklimaat. Sterker nog, het is essentieel om periodiek de filters in het luchtreinigingssysteem te vervangen. Zet daarom op tijd een onderhoudsbeurt in uw agenda. Heeft u nog geen luchtzuiveringssysteem? Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.  

""
Onze kijk op jouw installatie-uitdaging weten?
Onze kijk op jouw installatie-uitdaging weten? Wij beantwoorden jouw vragen graag.