Nieuws

Warm water besparen doe je zo!.

De energiecrisis blijft niet alleen beperkt tot verwarmingstoestellen maar ook het warmwatergebruik komt steeds hoger in de ranking te staan. Ongeveer 15% van ons huidige energieverbruik gaat naar warm water. Bij woningen met een elektrische boiler kan dit zelfs 25% zijn. Lees verder hoe jij kosten kan besparen op warm watergebruik.

Bespaar warm water thuis

Wij geven je een vijf tips waarmee jij in jouw woning kan besparen op geld en warmwatergebruik.

  1. Vervang jouw draaiknoppen op douche- en badthermostaten en vervang deze door drukknoppen. De volumestroom is hierdoor vooringesteld en zal dus water besparen.
  • Maak gebruik van een coolstart-functie. De kraan levert met de hendel in de middenpositie koud in plaats van lauwwarm water. Dit scheelt een start/stop van de ketel en onnodige warmwaterproductie. Dit zal ook kosten besparen.
  • Kook water met een waterkoker. Een quooker is handig maar een stuk minder zuinig. Een quooker houdt namelijk altijd water op temperatuur, ook als de kraan niet gebruikt wordt.
  • Schaf een zonneboiler aan. Hiermee bespaar je bijna de helft van jouw energiegebruik voor warm water.
  • Ga minder vaak in bad en probeer korter te douchen. In bad gaan kost drié keer zoveel gas dan wanneer je een douche neemt. Daarnaast is het ook handig om een waterbesparende douchekop aan te schaffen. Dit kan 40% schelen op je watergebruik.

Wist jij dat wanneer je gemiddeld vijf minuten doucht in plaats van negen, je als gemiddeld huishouden op jaarbasis 16.000 liter warm water en 90 m3 gas bespaart.

Meer informatie?

Wil je meer weten over het besparen van warm water en de mogelijkheden binnen jouw woning, bedrijf of vastgoedobjecten? Neem dan vrijblijvend contact op met de adviseurs van Putman. Mede door onze jarenlange ervaring en het feit dat wij werken met de nieuwste technieken kunnen wij jou goed adviseren.

""
Onze kijk op jouw installatie-uitdaging weten?
Onze kijk op jouw installatie-uitdaging weten? Wij beantwoorden jouw vragen graag.