Nieuws

Vraag naar warmtepompen groeit sneller dan die van cv-ketels.

Steeds meer huishoudens stappen over op warmtepompen in huis, wat in 2026 de minimale standaard gaat worden. Het aanschaffen van een warmtepomp zorgt niet alleen voor lagere Co2-uitstoot, maar ook voor lage onderhoudskoten, verhoogt het zelfverbruik én kan in combinatie met vloerverwarming.

Flinke groei warmtepompen

Vorig jaar zijn er bijna 100.000 warmtepompen geplaatst door installateurs. Dat is een stijging van 37% ten opzichte van 2021. Ook bij Putman BV zijn wij druk bezig geweest met het plaatsen van warmtepompen bij onze klanten. Veel huishoudens zorgen dan ook dat zij dit al ruim van tevoren in bezit hebben om nú al geld te besparen.

Stap voor stap verduurzamen

Veel huishoudens kiezen ervoor om stap voor stap te verduurzamen, omdat het een dure investering is om in één keer over te stappen op een warmtepomp. Dit kan bijvoorbeeld voor een cv-ketel in te ruilen voor een hr-ketel (hoog rendement ketel). Deze ketel is energiezuinig en wekt ook nog stroom op, wat een cv-ketel niét doet. Hierdoor kan je als huishouden al 10% tot 15% aan gasverbruik besparen.

De volgende stap is om van hr-ketel naar een hybride warmtepomp over te stappen of deze te combineren. Hiermee kan tot wel 60% bespaard worden op het gasverbruik. En wie kan hier beter bij ondersteunen dan de installateurs van Putman BV. Ben jij benieuwd hoe jij kan besparen op gasverbruik en welke stappen je moet ondernemen? Onze adviseurs staan voor jou klaar om te kijken wat voor jouw huishouden de beste optie is.

Subsidie voor warmtepompen

Voor de warmtepompen kan een subsidie worden aangevraagd omdat het een grote investering is. Hieronder zie je in een tabel voor welke subsidie jij in aanraking kan komen:

Soort NIBE warmtepompMinimale subsidieMaximale subsidie
Hybride warmtepomp€1.950€3.000
Volledige lucht/water-warmtepomp€1.950€3.750
Bodem-warmtepomp€3.750€5.100

Bron: Milieu Centraal

Putman BV plaatst jouw warmtepomp!

Putman BV zorgt ervoor dat je altijd warm blijft zitten. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw huishouden? Neem dan contact op en maak een afspraak met één van onze adviseurs.

""
Onze kijk op jouw installatie-uitdaging weten?
Onze kijk op jouw installatie-uitdaging weten? Wij beantwoorden jouw vragen graag.