Nieuws

Vier belangrijkste installatietrends voor 2023.

Voor diverse branches veranderen er veel dingen in het nieuwe jaar. Zo ook in de installatiebranche. Bij Putman BV zorgen we dat we tijdig op de hoogte zijn van belangrijke veranderingen en trends in de branche, zodat we hierop in kunnen spelen. In 2023 zijn er vier installatietrends die we steeds meer gaan zien, namelijk: de warmtepomp (met vloerverwarmingssysteem combinatie), digitalisering en grotere vraag naar opgeleide installateurs.

Installatietrend 1: De warmtepomp wordt een standaard

Afgelopen jaar begonnen al veel huishoudens met het bezuinigen op energie om kosten te besparen. Hier heeft de komst van de warmtepomp een groot aandeel in gehad. Veel huishoudens hebben in 2022 een warmtepomp laten installeren, omdat het een verplichting wordt vanaf 2026. Tegen die tijd moet de cv-ketel worden vervangen voor ten minste een hybride warmtepomp. Omdat de vraag naar warmtepompen hoog is, moeten steeds meer fabrikanten investeren in nieuwe fabrieken om de vraag bij te houden. De warmtepompen ontwikkelen zich wel in de komende paar jaar. Zo worden ze steeds kleiner, stiller, milieuvriendelijker en efficiënter. Dit is ook te merken bij installatiebedrijven, omdat er veel meer warmtepompen worden geplaatst.

Installatietrend 2: Warmtepomp met vloerverwarmingssysteem als combi

De warmtepomp is bestaat al tientallen jaren. De reden dat de warmtepomp nu weer helemaal terug is, heeft te maken met een lage aanvoertemperatuur. Veel huishoudens focussen zich nu heel erg op het verlagen van hun energieverbruik en doen dat vaak hand in hand met het isoleren van de woning. Het is steeds gebruikelijker om je warmtepomp aan te sluiten aan het laag temperatuursysteem, zoals een vloerverwarming, om je woning zo efficiënter te verwarmen.

Installatietrend 3: Digitalisering neemt toe in de installatiebranche

Een aantal jaren geleden werden alle installatie apparaten met de hand bediend of via een hardware. Tegenwoordig gaat het vaker via software. Steeds meer installatiebedrijven gaan van ‘hardware’ naar configureerbare software. Digitalisering is dus zeker te verwachten in de branche in 2023 en de aankomende jaren.

Installatietrend 4: Vraag naar (opgeleide) installateurs neemt toe

Steeds meer installatiebedrijven zijn, door stijgende vraag voor onder andere het installeren van de warmtepomp, op zoek naar nieuwe opgeleide installateurs ter ondersteuning voor alle werkzaamheden. Daar speelt Putman BV in op door nieuwe werknemers opleidingen en cursussen aan te bieden, zodat ze snel aan de slag kunnen om de vraag bij te benen.

Verduurzaam jouw woning met behulp van Putman BV

Geld besparen is altijd fijn, maar het moet wel gezond blijven. Tips nodig om op een gezonde manier geld te besparen? Lees het in ons nieuwsbericht over gezond geld besparen en hoe je met behulp van Putman BV kan verduurzamen. Neem dan gerust contact op met onze specialisten, die staan je graag te woord.

""
Onze kijk op jouw installatie-uitdaging weten?
Onze kijk op jouw installatie-uitdaging weten? Wij beantwoorden jouw vragen graag.