Nieuws

Verhoging subsidie voor warmtepomp.

Een warmtepomp wordt steeds populairder in Nederland. Door het stijgen van de prijzen stappen steeds meer ondernemers over op een warmtepomp op kantoor. Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt daar een bruikbare temperatuur van. De warmtepomp gebruikt stroom, dus het stroomverbruik neemt toe maar daar staat tegenover dat je geen gas gebruikt.

Vergeleken met een Hr-ketel op gas is de CO2-uitstoot door verwarming en warm water een stuk lager:

  • Met een volledige elektrische warmtepomp met bodembron 55% lager
  • Met een volledige elektrische warmtepomp met de buitenlucht als bron 40% lager
  • Met een hybride warmtepomp 30% lager.

Subsidie verhoogd naar € 290 miljoen

Het budget van de isolatiemaatregelen, (hybride) warmtepompen, zonneboilers en aansluitingen op een waternet (ISDE) wordt door de grote aanvragen verhoogd tot € 290 miljoen. Dat is een verhoging van € 62 miljoen. De Rijkdienst van Ondernemend Nederland (RVO) geeft aan dat het aantal aanvragen verdubbeld is t.o.v. vorig jaar naar 80.000 aanvragen. Deze subsidie geldt voor zowel woningeigenaren als zakelijke gebruikers, fabrikanten, leveranciers en bouw- en installatiebedrijven.

Let op: Je ontvangt minimaal € 500 subsidie voor een warmtepomp, afhankelijk van het model. Je hebt recht op hogere subsidiebedragen als de installatie van de warmtepomp na 31 december 2021 heeft plaatsgevonden.

Putman zorgt dat je er altijd warm bij blijft zitten

Warmte reguleren kan je met een gerust hart aan Putman overlaten. We hebben alle kennis in huis voor de standaard warmtetechnieken, maar ook de nieuwste technieken hebben we ons eigen gemaakt. Duurzaamheid krijgt bij Putman veel aandacht. Met alle duurzame veranderingen en ingang van nieuwe wetten, zorgen we ervoor dat alle Putmannen worden bijgeschoold en over de nieuwste technieken beheersen.

Wij kunnen ons al een specialist noemen als het gaat om de warmtepomp en het installeren daarvan. We hebben namelijk al tal van warmtepompen geïnstalleerd bij de meest uiteenlopende projecten. Welke vragen je ook hebt, Putman staat voor je klaar om alle vragen te beantwoorden. Wil je meer informatie over de warmtepomp en eventuele mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

""
Onze kijk op jouw installatie-uitdaging weten?
Onze kijk op jouw installatie-uitdaging weten? Wij beantwoorden jouw vragen graag.