Nieuws

Verduurzaam jouw kantoorpand met subsidies!.

In de afgelopen jaren is er een groeiende interesse in het verduurzamen van gebouwen, waaronder de kantoorpanden. Naast de positieve gevolgen voor het milieu kan het ook financiële voordelen opleveren, en dan met name als er gebruik wordt gemaakt van subsidies.

Kantoorpanden over naar energielabel C

Sinds eind 2022 is het voor kantoorpanden, groter dan 100m2, verplicht om over minimaal energielabel C te beschikken. Het is dan ook van belang om jouw kantoorpand te blijven verduurzamen in hoeverre dat kan. Bedrijven kunnen hun panden verduurzamen via subsidies zoals ISDE, EIA, SDE++ en MIA.

Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)

Dit is een subsidieregeling die bedrijven helpt bij het investeren in verduurzamen zoals met zonnepanelen en warmtepompen. De subsidie dekt een deel van de investeringskosten.

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Met deze regeling kan je investeren in energiebesparende maatregelen die je vervolgens als een aftrekpost bij je belastingaangifte kunt invullen. Hierdoor bespaar je als bedrijf geld op hun energiekosten.

Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++)

Hiermee worden bedrijven gestimuleerd voor het produceren van duurzame energie. Deze regeling geeft bedrijven subsidies die grootschalig hernieuwbare energie opwekken, zoals door het aanschaffen van windmolens of zonnepanelen.

Milieu-investeringsaftrek (MIA)

Deze subsidie kun je gebruiken wanneer je als organisatie investeert in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Aanschafkosten
  • Voortbrengkosten
  • Aanpassingskosten
  • Aankoop van nieuwe onderdelen
  • Kosten voor milieuadviezen. Deze geldt uitsluitend voor mkb-bedrijven.

Laat Putman jouw pand verduurzamen

Putman BV staat voor jou klaar om jouw pand te verduurzamen. En dit ook nog met subsidies. Vul het contactformulier in voor een vrijblijvende afspraak.

""
Onze kijk op jouw installatie-uitdaging weten?
Onze kijk op jouw installatie-uitdaging weten? Wij beantwoorden jouw vragen graag.