Nieuws

Keuring brandstofleiding Scope 7a bij Putman.

Steeds meer branden bij bedrijven worden veroorzaakt door een defecte elektrische installatie en/of daarop aangesloten apparatuur. Veel verzekeringsmaatschappijen verplichten nu dan ook een scope keuring bij een brandverzekering. Maar wat houdt zo’n keuring nu precies in?

Wat is een scope keuring?

Wanneer je inzicht wilt in de veiligheid van je olieleiding of aardgasleiding kun je hier een scope inspecteur naar laten kijken. Hij beoordeelt de elektrische installatie en de apparatuur die hier aangesloten zit en kijkt na of er een defect zit dat brand kan veroorzaken.

Je hebt verschillende soorten scopes:

  • Scope 7a: deze keuring is voor gebouw gebonden toepassingen zoals aardgastoevoerleidingen, stookinstallaties en voor industriële aardgastoevoerleidingen met een gasdruk van minder dan 500 mbar.
  • Scope 7b: voor leidingen voor industriële toepassingen met een gasdruk, hoger dan 500 mbar.
  • Scope 7c: voor olieleidingen.

Na het uitvoeren van de EBI (Eerste Bijzondere Inspectie) en daarna de PI (Periodieke Inspectie) ontvang je een uitgebreid rapport met alle gemeten waarde die Putman BV heeft geïnspecteerd.

Uitvoering van de keuring

De inspectie bestaat uit verschillende onderdelen om te zorgen dat alles goed nagelopen wordt. De inspectie begint met een visueel deel waar de elektrische installaties nagelopen worden. Hierna worden er infraroodopnamen van de schakel- en verdeelinrichtigen om de temperatuur te beoordelen. Daarnaast worden er foto’s gemaakt wanneer er risicovolle situaties worden aangetroffen. Dit keuringsrapport wordt gestuurd naar de verzekeringsadviseur.

Putman regelt jouw Scope 7a brandstofleiding keuring.

Wil jij zeker weten dat jouw bedrijf veilig genoeg is en jou elektrische installaties goed werken? Dan ben je bij Putman aan het goede adres. Wil jij een afspraak maken voor een scope 7a keuring? Neem dan vrijblijvend contact op met de Putman adviseurs of vul het contactformulier in.

""
Onze kijk op jouw installatie-uitdaging weten?
Onze kijk op jouw installatie-uitdaging weten? Wij beantwoorden jouw vragen graag.