Nieuws

Project: Vliegkamp Valkenburg.

Onze Putmannen zijn weer druk bezig met ons nieuwe project bij Vliegkamp Valkenburg. Het is een renovatieproject van het Rijksvastgoedbedrijf dat de naam KAVA draagt. Samen met andere enthousiaste denkers en doeners op het vlak van circulair bouwen kijken we uit naar dit gave project.

KAVA: Kantoor Vol Afval

Vliegkamp Valkenburg bevindt zich naast de hangar waar de musical ‘Soldaat van Oranje’ wordt opgevoerd. Op dit terrein staan diverse gebouwen en loodsen onder het beheer van het Rijksvastgoedbedrijf. KAVA is gevestigd in een gebouw dat in fasen is gerenoveerd, waarbij de eerste twee delen al eerder zijn aangepakt. Het gebied trekt vooral start-ups en productiebedrijven die actief zijn in de drone-industrie aan, ook wel ‘The Unmanned Valley’ genoemd.

Van kantoorruimte naar skybox

Dit project omvat circa 2.100 vierkante meter aan kantoorruimte, verdeeld over twee verdiepingen. Het gebouw is zo ingericht dat beide verdiepingen een centrale gang hebben, met aan beide zijden diverse soorten werkplekken.

Aan de zuidelijke kop van het gebouw bevindt zich een exclusieve “skybox” met een prachtig uitzicht over het terrein en de voormalige landingsbaan. Deze landingsbaan wordt nu regelmatig gebruikt voor dronevluchten en testoperaties.

Het project

Het bestaande kantoorgebouw ondergaat een renovatie volgens strikte circulaire principes, met een specifieke focus op het hergebruik van materialen. Het hoofddoel is om in het bestaande gebouw een comfortabele en aantrekkelijke kantooromgeving te creëren, in lijn met de richtlijnen vanuit het Rijk. Dit wordt bereikt door het maximaliseren van natuurlijke lichtinval, luchtventilatie en ruimtelijke optimalisatie, waarbij materialen zoveel mogelijk worden hergebruikt. De toegepaste oplossingen worden zo ontworpen dat ze makkelijk schaalbaar zijn voor toekomstige renovatieprojecten.

Ga jouw project aan met onze Putmannen!

Ben jij benieuwd wat onze Putmannen kunnen betekenen voor het realiseren van jouw project? Neem dan contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

""
Onze kijk op jouw installatie-uitdaging weten?
Onze kijk op jouw installatie-uitdaging weten? Wij beantwoorden jouw vragen graag.