Nieuws

Penitentiaire inrichting haaglanden wordt mens- en milieuvriendelijk.

In opdracht van Rijksvastgoedbedrijf en Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) wordt binnen de muren van de Penitentiaire Inrichting (PI) Haaglanden in Scheveningen een nieuw justitieel centrum voor somatische zorg (JCvSZ) gecreëerd. De nieuwe zorgvleugel biedt gedetineerden ruimte voor lichamelijke en psychiatrische zorg. Deze gedeelde expertise binnen PI Haaglanden is uniek in ons land. In het ontwerp en de uitvoeringsmethode van consortium dpcp staan patiënt, personeel, veiligheid, circulaire bouw en milieu centraal. Zo voldoet het project aan zeer strenge stikstofeisen. Dit project wordt naar verwachting begin 2023 opgeleverd.

Klimaat- en sanitaire installaties

Putman BV is verantwoordelijk voor alle klimaat- en sanitaire installaties binnen deze inrichting. Door middel van de klimaatinstallaties blijft het binnenmilieu van een gebouw gezond en comfortabel. Klimaat installaties sturen thermische- en luchtkwaliteit aan, door middel van ventilatie, luchtreiniging, verwarming, verkoeling en bevochtigen of ontvochtigen van de lucht.

Bij de sanitaire installaties speelt natuurlijk ook het milieu een belangrijke rol. Verspilling van water moet worden tegengegaan en daarnaast moet de installatie ook gebruiksvriendelijk blijven. Onder sanitair vallen alle installaties die op de waterleidingen zijn aangesloten en daarnaast een afvoer hebben. Denk hierbij aan ruimtes zoals badkamers, slaapkamers, toilet en andere ruimtes.

Meer informatie?

Heeft u na het lezen van dit artikel nog resterende vragen of behoefte aan meer informatie over klimaat- en sanitaire installaties? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs. Wij staan u graag te woord.

""
Onze kijk op jouw installatie-uitdaging weten?
Onze kijk op jouw installatie-uitdaging weten? Wij beantwoorden jouw vragen graag.