Nieuws

De voordelen van vloerverwarming op een rij.

Putman BV is een specialist in het leggen van vloerverwarming. Door vloerverwarming heeft u geen radiatoren meer nodig en zit alles netjes in de vloer verwerkt. In dit artikel worden de voordelen van vloerverwarming uitgelicht.

Waarom kiezen voor vloerverwarming?

Vloerverwarming kent een aantal voordelen in vergelijking met andere verwarmingstypen. Hieronder lichten wij een aantal voordelen voor u uit:

  • Het pand heeft een constante temperatuur omdat de ruimte gelijkmatig wordt verwarmd;
  • Minimale tocht aanwezig;
  • Vloertemperatuur van ongeveer 24 graden Celsius;
  • Geen radiatoren, dit scheelt ruimte en wordt als esthetisch mooier ervaren;
  • Droge vloeren in sanitaire ruimtes;
  • Toepassing op lage temperatuur-verwarmingen (warmtepomp) is uitermate geschikt.

Meerdere mogelijkheden vloerverwarming

Putman BV kijkt graag mee naar de mogelijkheden om bij u een vloerverwarming aan te leggen. U kunt kiezen uit drie verschillende opties:

  • Noppeninstallatie; hierbij blijven de verwarmingsbuizen netjes op hun plek. Het plaatsen van vloerverwarming via een noppeninstallatie gaat ook sneller, De noppen zijn opgevuld met duurzaam isolatiemateriaal, waardoor de noppenplaten de vorm behouden.
  • Krimpnetten; dit is één van de oudste en meest aangeboden manieren om vloerverwarming aan te leggen. Hierbij wordt op het beton een draadstaalmat gelegd waarop de verwarmingsbuizen gebonden worden. Vervolgens wordt de vloer afgewerkt met zandcement of anhydriet. Als het gedroogd is komt de vloerbekleding naar keuze erop.
  • Infrezen in bestaande vloeren; dit is ideaal als je al een je enkel een kleine vloerrenovatie wilt. Het infrezen van de vloerverwarming kan alleen door experts worden gedaan die beschikken over de vereiste machines en ervaring. Als eerste wordt de dekvloer verwijderd, vervolgens worden er sleuven in de dekvloer gefreesd. Na deze stappen worden de leidingen/kabels gelegd en aangesloten en komt de dekvloer er weer bovenop.

Benieuwd naar meer informatie? informatie?

Lees onze blog over mogelijkheden vloerverwarming voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden. Wilt u weten welke methoden geschikt zijn voor uw pand? Neem dan contact met ons op! Onze specialisten geven u graag vrijblijvend vakkundig advies.

""
Onze kijk op jouw installatie-uitdaging weten?
Onze kijk op jouw installatie-uitdaging weten? Wij beantwoorden jouw vragen graag.