Koelinstallatie
Putman is ook op het gebied van koeltechniek een betrouwbare professional

De temperatuur moet gewoon goed geregeld zijn.

Koeling

Koeltechniek zorgt ervoor dat de temperatuur van een ruimte op kunstmatige wijze wordt gereguleerd. Dit kan worden geregeld door een warmtepomp of koelmachine. Het klimaat in jouw bedrijfspand, verzamelpand moet gewoon goed geregeld zijn. Wanneer een ruimte goed wordt geventileerd en voorzien van verse lucht komt dat voor zoveel aspecten ten goede.

Naast de gezondheid en de productiviteit van de mensen in het pand, draagt een goed klimaat ook bij aan het behoud van het gebouw door de juiste vochtregeling.

Putman weet het hoofd koel te houden.

Uitdagingen liggen er genoeg wanneer één of meerdere koelmachines geïnstalleerd moeten worden. Koelmachines zijn kolossale machines die met precisie geplaatst en geïnstalleerd moeten worden. Putman heeft alle expertise in huis om jou hierin zekerheid te bieden. Wij kennen als geen ander de gebruiksaanwijzing hiervan. We weten welke machines op de markt zijn maar houden onszelf ook op de hoogte van de nieuwste koelmachines en -technieken.  Op die manier zoeken we dan ook altijd naar de meest efficiënte koelmachine en warmtepomp die bij jouw project past.

Techniek schuilt achter het proces, maar duurzaamheid staat voorop.

Natuurkundige processen zoals verdampen en condenseren zijn de grootste factoren in het koelproces. Om dit natuurkundige proces in een koelmachine te laten werken is koudemiddel als medium nodig. De manier waarop deze vloeistof telkens van fase verandert, is een technisch verhaal.

Maar belangrijker voor jou om te weten is dat bij Putman ook hierin de nodige duurzame ontwikkelingen plaatsvinden. Alles met het oog op beperking van milieubelasting en veiligheid. Zo zijn wij in het bezit van de nodige certificaten en schakelen we over op propaan als koudemiddel.

Onze kijk op jouw installatie-uitdaging weten?
Onze kijk op jouw installatie-uitdaging weten? Wij beantwoorden jouw vragen graag.