Nieuws

Investeer als bedrijf juist nu nog in zonnepanelen!.

Zonnepanelen brengen veel voordelen met zich mee, en al helemaal met de inflatie van afgelopen half jaar. Je wekt je eigen energie op wat kosten besparend werkt. Met een set van tien zonnepanelen bespaar je ± €1.000 per jaar aan energiekosten. Maar hoe werkt het nu precies en waarom moet jij als bedrijf juist nu nog zonnepanelen aanschaffen?

Dalend energielabel

Ieder bedrijfspand groter dan 100 m2 moet vanaf 1 januari 2023 minimaal energielabel C hebben. Wanneer je zonnepanelen hebt, verlaagd de energie-index van het gebouw. De energie-index heeft invloed op het energielabel. Hoe lager het cijfer, hoe beter je energielabel.

Verdien het geld van de zonnepanelen terug

Het aanschaffen van zonnepanelen zal je niet in de koude kleren zitten, er hangt namelijk een aardig prijskaartje aan. Gemiddeld kosten zonnepanelen inclusief installatie 250 euro per vierkante meter.

Een set van tien zonnepanelen kost gemiddeld €4.450, inclusief installatie. Volgens de Consumentenbond verdien je in zes jaar tijd de kosten van de zonnepanelen terug en heb je daarna nog ongeveer negentien jaar gratis stroom. Het is dus een goede investering dat je op lange termijn terugverdiend.

Is jouw bedrijfspand geschikt voor zonnepanelen?

Wanneer je jouw bedrijfspand wilt voorzien van zonnepanelen is het belangrijk om met verschillende zaken rekening te houden, want niet bij elk bedrijf kan het.

  • Check de dakconstructie. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat jouw dakconstructie sterk genoeg is om de zonnepanelen te kunnen dragen. De adviseurs van Putman BV staan voor jou klaar om te kijken waar de zonnepanelen geplaatst kunnen worden.
  • Bekijk het bestemmingsplan. Het is belangrijk om het bestemmingsplan voor de gemeente te controleren om te kijken of er een omgevingsvergunning nodig is.
  • Vraag naar de eisen bij de verzekeraar. Het plaatsen van zonnepanelen kan tevens ook gevolgen hebben voor de verzekering. De verzekeraar kan eisen stellen aan de installatie en onderhoud van de zonnepanelen. Hierdoor kan ook de premie veranderen, omdat het bedrijfspand meer waard wordt. Check dus altijd na bij je verzekeraar wat de gevolgen zijn wanneer je zonnepanelen laat plaatsen.
  •  Isolatie op orde?Als laatst is het belangrijk om na te gaan of het pand goed geïsoleerd is. Wanneer het pand goed geïsoleerd is, heb je minder zonnepanelen nodig en bespaar je op voorhand al kosten.

Putman BV installeert jouw zonnepanelen!

Putman BV heeft de best gespecialiseerde adviseurs en installateurs binnen het team. Wil je voor jouw bedrijfspand zonnepanelen laten plaatsen? Wij helpen je graag, adviseren je en plaatsen de zonnepanelen. Voor meer informatie kan je contact opnemen via info@putmanbv.nl of bel naar 071 261 92 10.

""
Onze kijk op jouw installatie-uitdaging weten?
Onze kijk op jouw installatie-uitdaging weten? Wij beantwoorden jouw vragen graag.