Nieuws

Hoe optimaliseer je het binnenklimaat op school in de wintertijd?.

De winter doet binnenkort weer zijn intrede en de scholen bereiden zich weer voor op de wintertijd. Het is belangrijk om een goed binnenklimaat te creëren voor alle leerlingen en docenten, maar dat kost vaak ook veel geld. We leggen uit welke stappen je kunt ondernemen om het binnenklimaat te optimaliseren in de wintertijd, maar ondertussen ook energie kunt besparen met behulp van onze Putmannen.

Maak gebruik van slimme thermostaten

Investeer in slimme thermostaten die de temperatuur automatisch aanpassen op basis van de aanwezigheid van mensen en de buitentemperatuur. Hierdoor voorkom je onnodig verwarmen en kan er bespaard worden op energiekosten.

Verbeter de isolatie van het gebouw

Onze Putmannen staan voor jou klaar om de isolatie te optimaliseren. Door eventuele lekken aan te pakken kun je warmteverlies voorkomen. Hierdoor verbetert de efficiëntie van het verwarmingssysteem. Putman zorgt ervoor dat je er altijd warm bij zit.

Luchtkwaliteit is cruciaal voor een gezond klimaat

Bij Putman maken we gebruik van luchtanalyses en/of CO2- en luchtvochtigheid metingen om inzicht te krijgen in de klimaatbeheersing. Na het analyseren van de lucht kijken we wat de meest efficiënte én duurzame manier is om het klimaat in het schoolgebouw te kunnen onderhouden.

Zonne-energie benutten

Een andere manier om energie te besparen is het gebruik van zonnecollectoren in combinatie met een zonneboiler. Op deze manier zet je de warmte van de zon om in warm water. Zo verlaag je de energiekosten en bespaar je gemakkelijk energie met de winterse zonnestralen.

Investeren zorgt voor besparing

Vervang oude verlichtingssystemen door energiezuinige LED verlichting en investeer in ventilatiesystemen die de luchtkwaliteit verbeteren en ook nog eens duurzaam zijn. Bij Putman vinden we het belangrijk dat er genoeg aandacht besteed wordt aan duurzaamheid.

De onderhoudsservice van Putman

Naast het verrichten van verduurzaming in het schoolgebouw, is het ook belangrijk dat deze werkzaamheden onderhouden worden. Bij Putman blijven we aangehaakt en bieden we een onderhoudsservice aan zodat onze diensten altijd geoptimaliseerd worden. Zo komen we op periodieke basis langs voor onderhoud van verwarmings- en ventilatiesystemen, want goedonderhouden apparatuur werkt efficiënter en gaat langer mee.

Maak jouw schoolgebouw duurzamer met Putman

Wil jij zorgen dat iedereen er deze winter warm bij zit, maar ondertussen ook geld besparen? Neem dan contact met ons op, dan kijken we samen naar de verschillende mogelijkheden.

""
Onze kijk op jouw installatie-uitdaging weten?
Onze kijk op jouw installatie-uitdaging weten? Wij beantwoorden jouw vragen graag.