Nieuws

Het belang van een goed werkende airco met de zomerhitte in aantocht.

De zomer staat weer voor de deur en dat betekent dat de temperaturen weer stijgen. Het is belangrijk om je airco goed te onderhouden, zodat je optimaal kunt genieten van het comfort van je eigen huis of op kantoor. Een goedwerkende airco is niet alleen belangrijk voor je comfort tijdens de zomermaanden, maar draagt ook bij aan de luchtkwaliteit binnenshuis. Daarnaast kun je energiekosten besparen door de systemen zo efficiënt mogelijk te laten werken. Putman benadrukt het belang van voorbereiding op de zomerhitte en bied je enkele tips om je airco zomer klaar te maken.

Het belang van een goed onderhouden airco

Om de systemen zo efficiënt mogelijk te laten werken is het van belang om airco’s regelmatig te onderhouden. Een goed onderhouden aircosysteem brengt meerdere voordelen met zich mee:

  • Verbeterde luchtkwaliteit: Moderne airco’s filteren en circuleren schone lucht, wat bijdraagt aan een gezondere leef- en werkomgeving;
  • Energie-efficiëntie: Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat airco’s efficiënter werken, wat resulteert in lagere energiekosten;
  • Betrouwbaarheid: Door vroegtijdig potentiële problemen te identificeren en aan te pakken, worden problemen tijdens de warme dagen aanzienlijk verminderd;
  • Langere levensduur van het systeem: Goed onderhoud verlengt de levensduur van airco’s, waardoor dure vervangingen minder nodig zullen zijn.

Tips om je airco zomer klaar te maken

Ondanks dat de zomer misschien nog ver weg lijkt, is het verstandig om goed voorbereid te zijn voor wanneer de warme periode aanbreekt. In een paar stappen kun jij je airco zomerklaar maken, zodat je kunt genieten van een aangename temperatuur.

  • Reinig of vervang je filters: Vuile of verstopte luchtfilters verminderen de werking van je airco en kunnen de luchtkwaliteit negatief beïnvloeden. Wij raden aan de filters regelmatig te controleren en indien nodig te vervangen. Hierdoor kan de koele lucht zich sneller en makkelijker verspreiden door de ruimte.
  • Reinig de buitenunit: De buitenunit van je airco kan verstopt raken met bladeren of ander vuil, wat de werking kan verminderen. Zorg ervoor dat de omgeving rondom de unit schoon is en dat er voldoende ruimte is voor luchtcirculatie.
  • Controleer de koelmiddelniveaus: Een te laag koelmiddelniveau kan wijzen op een lek, wat de werking van de airco vermindert. Onvoldoende koelmiddel kan betekenen dat je systeem harder moet werken om te koelen, wat leidt tot hogere energiekosten en een kortere levensduur van de airco. Laat het koelmiddel indien nodig bijvullen door één van onze Putmannen.
  • Onderhoud door een professional: Is je airco al behoorlijk oud, of zie je het zelf niet zitten om je airco klaar te maken voor de zomer? Maak je geen zorgen, onze ervaren Putmannen staan klaar om te helpen. Zij kunnen gemakkelijk kleine gebreken vinden en waarschijnlijk snel voor je oplossen.

Onderhoud inplannen? Maak een afspraak!

Wil je meer informatie over het onderhouden van je airco of wil je een afspraak maken? Neem dan vrijblijvend contact op met onze professionals van Putman BV.

""
Onze kijk op jouw installatie-uitdaging weten?
Onze kijk op jouw installatie-uitdaging weten? Wij beantwoorden jouw vragen graag.