Nieuws

Geld besparen moet gezond blijven.

Nu de prijzen de pan uitschieten zijn steeds meer ondernemers bezig met het zoeken van oplossingen tegen de hoge energierekening. Hoewel het misschien verleidelijk is om minder energie en gas meer te gebruiken en hierdoor geld te besparen, kan het ook ten koste gaan van je het comfort op werk of kantoor.

Schone lucht is cruciaal

Veel mensen hebben gelijk de drang om, vanwege de hoge prijzen, om ventilatieroosters af te sluiten of af te plakken. Ook al zal dit een beetje geld besparen, dit kan negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid en het klimaatcomfort binnen een bedrijfsruimte. Slecht geventileerde ruimte zijn ongezond en slecht voor je binnenruimte. De ventilatie zorgt er daarnaast voor dat lucht ontvochtigd wordt. Deze lucht heeft nog meer energie nodig om weer opgewarmd te worden, wat uiteindelijk ook weer geld kost.

Tips om op een gezonde manier energie te besparen

Hoewel er veel mogelijkheden zijn om energie, en dus geld, te besparen zijn de opties niet altijd even gezond voor jou en de werknemers. De volgende tips kan je eenvoudig implementeren in jouw bedrijf:

Tip 1: Creëer bewustwording bij je personeel. Leg medewerkers uit hoe zij op een makkelijke manier mee kunnen helpen aan het besparen van energie door bijvoorbeeld opladers eruit te halen wanneer die niet gebruikt worden.

Tip 2: Stimuleer een combinatie van thuiswerken. Door medewerkers een dag in de week thuis te laten werken bespaar je op energiekosten, reiskosten en brandstof.

Tips 3: Investeer in zonnepanelen. Door te investeren in zonnepanelen kan je als kantoor je eigen energie opwekken. Naast dat dit energiekosten bespaart, zorgt dit er ook voor dat je op een MVO manier te werk gaat. Dit heeft een positief gevolg op je bedrijfsimago.

Tip 4: Regel een gebouwbeheersysteem in voor de installatie. Hierdoor voorkom je dat medewerkers zelf het klimaat bepalen door individueel aan verwarmingsknoppen te draaien en daarmee onnodig de installatie energie laten verbruiken.

Tip 5: Zorg voor bewegingssensoren voor lichten in het kantoorpand. Op het moment dat iemand een ruimte inloopt zal de verlichting automatisch aangaan. Deze zal ook weer uitschakelen wanneer iedereen de ruimte verlaat.

Putman zorgt voor een zuivere lucht

Putman biedt aan elk bedrijf een op maat gemaakt advies, juist als het op luchtinstallaties aankomt. We ontwerpen, adviseren en installeren de installaties naar ieders wens en budget. Van een statig monumentaal pand tot aan een brandweerkazerne, elk project vraagt om een goede ventilatie en toevoer van verse lucht. De complexiteit van elk gebouw is anders en vraagt daarom om een op maat gemaakte installatie.

Putman voor een optimaal werk- en leefklimaat

Wil jij je werk- en leefklimaat optimaliseren, gezond houden en ook nog eens geld besparen? Neem dan vrijblijvend contact op met de adviseurs van Putman Installaties. Zij helpen je graag verder.

""
Onze kijk op jouw installatie-uitdaging weten?
Onze kijk op jouw installatie-uitdaging weten? Wij beantwoorden jouw vragen graag.