Nieuws

Binnenklimaat op scholen verbeteren.

Om het coronavirus tegen te gaan is een goede ventilatie in schoolgebouwen essentieel. Daarnaast is het ook belangrijk voor de concentratie, betere prestaties en wordt de kans voor ziekteverwerkers die luchtweginfecties veroorzaken verkleind. Maar hoe creëer je een gezond binnenklimaat?

Veel scholen voldoen niet aan de ventilatienormen

Uit onderzoek van minister Slob van Onderwijs blijkt dat bij drie op de tien scholen niet aan de minimale bouw- en gezondheidseisen voldoen. Dit is een te hoog getal en dit moet écht omlaag. Scholen kampen momenteel met veel coronabesmettingen waardoor 120 basisscholen de deuren helemaal hadden gesloten. Hoe zorgen wij ervoor dat alle scholen aan de ventilatie eisen voldoen?

Subsidie aanvragen voor betere ventilatie scholen

Alle gemeenten kunnen tot 31 januari 2022 een subsidie aanvragen om het binnenklimaat in bestaande scholen te verbeteren. Helaas is het niet mogelijk om dit als schoolbestuur zelf te regelen. De financiering is voor installatie- en bouwkosten. Het budget van de regeling ‘Specifieke Uitkering Ventilatie In Scholen’ (SUVIS) is voor 2021 verhoogd van €100 miljoen naar €200 miljoen.

Voldoet uw school op dit moment nog niet aan de wettelijke normen? Lees dan ons artikel met allemaal tips om het beste uw ruimte te ventileren.

Putman BV is dé specialist in klimaatinstallatie

Wilt u het binnenklimaat van uw pand verbeteren? Of wilt u meer informatie of advies over het binnenklimaat? Neem dan vrijblijvend contact op met de adviseurs van Putman Installaties. Zij helpen u graag verder!

""
Onze kijk op jouw installatie-uitdaging weten?
Onze kijk op jouw installatie-uitdaging weten? Wij beantwoorden jouw vragen graag.