Nieuws

Bereid jouw woning voor op de herfstperiode.

De zomertijd maakt langzamerhand plek voor de herfst- en winterperiode. De temperatuur gaat naar beneden, wat betekent dat de verwarming weer aan kan. Dit houdt ook in dat de energiekosten weer gaan stijgen. Wij vertellen jou hoe je energie kan besparen en er deze herfst- en winterperiode toch warm bij kan zitten.

Zorg voor goede isolatie in huis

Hoewel de meeste huizen tegenwoordig goed geïsoleerd zijn, zijn er nog steeds veel woningen waar dit nog niet het geval is. Een goede isolatie zorgt ervoor dat de warmte in huis blijft hangen, waardoor je geen onnodig hoge energiekosten maakt. Vaak zijn ruimtes zoals de kelder, bijkeuken of zolder plekken die goede isolatie nodig hebben, in deze ruimtes blijft de kou vaak hangen.

Kies voor spaar- of ledlampen

Vervang je gloeilampen voor spaar- of ledlampen. Deze lampen zijn veel zuiniger in gebruik en zullen energiekosten besparen. Hier kun je ook nog een schakelklok aan toevoegen zodat de lampen via een timer aangaan, alleen op de momenten dat het nodig is. Zo zorg je dat lampen niet onnodig branden en bespaar je hiermee kosten.

Laat kieren en spleten afdichten

Vooral in oudere woningen komt er via spleten en kieren veel koude lucht naar binnen, het is belangrijk om deze te dichten om zo de warmte binnen te houden. Volgens Milieu Centraal bespaar je in een gemiddelde eengezinswoning ongeveer 60 euro per jaar aan gasverbruik wanneer je kieren en spleten laat afdichten.

Laat je cv-ketel of warmtepomp checken

Laat jouw cv-ketel of warmtepomp checken door de specialisten van Putman. Dit zorgt voor een efficiëntere en betrouwbaardere werking van jouw verwarmingssysteem. 

Boiler isoleren voor minder warmteverlies

Verlaag je energieverbruik door de boiler in isolatiemateriaal te wikkelen. Door de boiler te isoleren wordt het warmteverlies via de wanden van de boiler verminderd, waardoor het water langer op temperatuur blijft.

Ga duurzaam het najaar in

Wil jij zeker weten dat je aankomende herfst- en winterperiode energie en geld bespaart? Met deze tips kan jij er warm bij zitten en toch energiekosten besparen. Heb je vragen, dan kan je altijd bij ons terecht via 071 361 92 10 of info@putmanbv.nl

""
Onze kijk op jouw installatie-uitdaging weten?
Onze kijk op jouw installatie-uitdaging weten? Wij beantwoorden jouw vragen graag.