Nieuws

4 apps om uw zakelijke energieverbruik op afstand te monitoren.

De zomer is begonnen en u heeft waarschijnlijk wel vakantieplannen? Als u op vakantie bent, blijft het bedrijf doordraaien. Hoe fijn is het als u op afstand het licht uit en aan kan zetten en energieverbruik kan regelen? Onderstaand worden de 4 apps met betrekking tot het monitoren van het energieverbruik op afstand toegelicht.

Toon-app

Deze Toon-app werkt alleen met Toon, de slimme meter van Eneco. Bij deze app heeft u direct inzicht in uw stroom- en gasverbruik en kunt u de thermostaat en andere apparaten vanaf afstand bedienen. Naast het verbruik in de gaten te houden, kunt u bijvoorbeeld ook vanuit uw huis of vakantieadres de verlichting op kantoor aanzetten. Als u zonnepanelen heeft op uw bedrijfspand kunt u ook gelijk via dezelfde app inzien hoeveel uw zonnepanelen opwekken.

Oxxio-app

Door de smartphone-applicatie van Oxxio is het eenvoudig voor bedrijven om hun energieverbruik in te zien. In deze app wordt duidelijk het energieverbruik van de hele dag en nacht getoond. Ook geeft deze applicatie aan hoe u het beste kunt besparen

De Oxxio app maakt verbinding met uw slimme energiemeter. In deze applicatie wordt getoond hoeveel energie er wordt verbruikt, zelfs per uur. Als de energierekening opeens heel erg hoog uitvalt geeft de applicatie dit tijdig aan.

EON Energieassistent zakelijk

Als u EON als energieleverancier heeft dan is het mogelijk om met de app EnergieAssistent het energieverbruik van uw bedrijf bij te houden. Zo kunt u ook het energieverbruik op verschillende locaties binnen uw bedrijfspand volgen.

De smartphone-applicatie kunt u verbinden aan de thermostaat en deze eenvoudig via uw smartphone bedienen. Zo kunt u op afstand, ook vanaf uw vakantieadres, de thermostaat bedienen. Als u gebruik wilt maken van deze applicatie dan dient u de speciale onderdelen van het alles-in-één pakket van EON aan te schaffen.

Essent zakelijke applicatie

Met de smartphone-applicatie van Essent kunt u moeiteloos verbinden met de nieuwe en slimme thermostaat. Het ideale aan deze thermostaat is dat u het op afstand kan bedienen. Zo voorkomt u dat de airco of verwarming blijft aanstaan en hierdoor de energierekening hoger uitvalt.

Naast deze smartphone applicatie heeft Essent nog een app, namelijk Verbruiksmanager. Met deze app heeft u inzichtelijk welke dagen u de meeste energie verbruikt. Sommige locaties binnen het bedrijf verbruiken misschien meer energie dan u in eerste instantie had verwacht.

Meer informatie?

Heeft u behoefte aan meer informatie over de energieverbruik apps en de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact op met de adviseurs van Putman. Mede door onze jarenlange ervaring en het feit dat wij werken met de nieuwste technieken kunnen wij u goed adviseren.

""
Onze kijk op jouw installatie-uitdaging weten?
Onze kijk op jouw installatie-uitdaging weten? Wij beantwoorden jouw vragen graag.