Nieuws

3 stappen om op de juiste manier te ventileren.

Ventileren, ventileren en ventileren… is sinds COVID-19 een begrip geworden in de hele wereld. Hierdoor zijn we ons meer bewust geworden hoe belangrijk het ventileren van ruimtes is. Daarnaast hechten we meer waarde aan comfort en willen we tegelijkertijd energie besparen. Met deze 3 stappen ventileert u op de juiste manier uw gebouw.

Stap 1: Isoleren van het gebouw

Energiebesparingsexperts geven iedereen de tip om als een kantoorpand en/of huis goed te isoleren. Zorg er daarom voor dat alle vloeren en spouwmuren goed worden geïsoleerd en neem dubbel- of triple glas. Dit bespaart al veel energiekosten. Wist u ook dat met een slecht geïsoleerde ruimte een ventilatiesysteem minder goed zijn werk doet? Daarom is isoleren de eerste stap naar een gezond binnenklimaat is.

Stap 2: Kies het juiste ventilatiesysteem

Zodra uw huis/kantoorpand goed geïsoleerd is, kunt u kijken naar een ventilatiesysteem. Al eerder vertelde wij over de voordelen van het duurzame WTW-ventilatiesysteem en welk systeem het beste bij uw bedrijfsruimte of huis past. Er zijn veel verschillende aanbieders actief op de markt van warmte terugwin-systemen. Om erachter te komen welk type het best bij uw bedrijfspand zou passen, hangt af van verschillende factoren. Hoe groot is het pand en de kamers die geventileerd moeten worden? Hoe goed is het pand geïsoleerd? Maakt u al gebruik van andere vormen van mechanische ventilatie? Allemaal factoren waar rekening mee gehouden dient te worden. Uiteraard kunnen onze specialisten u voorzien van een passend advies voor uw bedrijfspand

Stap 3: Comfort

We spreken van comfort als een huis of kantoorpand aan de volgende eisen voldoet:

  1. Koeling en verwarming om een aangename temperatuur te creëren
  2. Genoeg daglicht
  3. Goede luchtkwaliteit

Toch hebben veel mensen het idee dat ventileren energie kost omdat warmte de ruimte verlaat en verse lucht naar binnenkomt. Echter zit dat anders. Een goede ventilatie zorgt voor droge lucht in huis, wat juist minder energie kost dan het opwarmen van vochtige lucht. Het energieverlies blijft minimaal als u slim ventileert. Dit realiseert u met de aanschaf van een mechanische ventilatie. Als de mechanische ventilatie haar werkt doet, creëert u een perfect binnenklimaat en geniet u van een optimaal comfort.

Ventilatie-expert nodig?

Wilt u meer informatie of advies over ventileren van uw kantoorpand en/of woning? Neem dan vrijblijvend contact op met de adviseurs van Putman Installaties.

""
Onze kijk op jouw installatie-uitdaging weten?
Onze kijk op jouw installatie-uitdaging weten? Wij beantwoorden jouw vragen graag.